Täältä kirjanpitoa.com sivuilta löydät tietysti muutamia ohjeita kirjanpitoon, mutta tässä myös lista hyvistä kirjanpitoon liittyvistä kirjoista. KATSO MYÖS SIVUN ALAOSASTA LINKIT JA LISTAUS MUISTA HYVIÄ OHJEITA SISÄLTÄVISTÄ NETTISIVUISTA.

kirjanpito-ohje, deped, kredit

Kummalle puolelle debet / kredit?

Kirjanpito ohjeet löytyvät tietysti myös  hyvistä kirjanpito kirjoista.

Kirjoissa on yleensä hyviä esimerkkejä, joiden perusteella kirjanpidon oppiminen on aina helpompaa.

 

Tässä pieni luettelo hyvistä kirjanpito kirjoista:

1. Käytännön kirjanpito , Tomperi Soile
Käytännön kirjanpito on selkeä ja toimiva kirjanpidon perusteos, josta varmasti löydät monenlaiset kirjanpito ohjeet. Siitä on tehty jo useita uudistettuja painoksia.
Kirja sisältää ammattikorkeakoulujen kirjanpidon peruskurssien sisällön ja soveltuu harjoituskirjan kanssa hyvin myös monimuoto- ja itseopiskeluun. Se sopii myös toiselle asteelle Liiketoiminnan perustutkinnon osiin Kirjanpito ja Tilinpäätöskirjaukset.

 

2. Yrityksen kirjanpito, Eeva-Mari Ihantola, Pasi Leppänen

Yrityksen kirjanpito – liiketapahtumista tilinpäätökseen on monipuolinen johdatus kirjanpidon ja tilinpäätöksen perusteisiin. Se käsittelee kattavasti kaikki kirjanpitoprosessin vaiheet ja esittelee erityiskysymyksiä kirjanpidosta sekä tilinpäätöksen suunnittelusta, laadinnasta ja sisällöstä. Aiheittain edetään yleisestä yksityiskohtiin: lukija saa aluksi yrityksen kirjanpidosta ja tilinpäätöksestä yleiskuvan, joka täydentyy myöhemmissä luvuissa.

Yrityksen kirjanpitoa käydään läpi pääosin Suomen kirjanpitolainsäädännön pohjalta, mutta myös kansainvälisiä tilinpäätössäännöksiä on käsitelty lyhyesti. Pääpaino on yksittäisen yrityksen kirjanpidossa ja tilinpäätöksen laadinnassa. Teos soveltuu sekä oppikirjaksi että työelämän tarpeisiin, ja sen käytettävyyttä lisäävät erityyppiset harjoitustehtävät.

3. Taloushallinto. Kirjanpito ja tilinpäätöskirjaukset, Soile Tomperi

Taloushallinto. Kirjanpito ja tilinpäätöskirjaukset tutustuttaa kirjanpidon perusteisiin: liike- ja palkkatapahtumien kirjaamiseen, laskutukseen, myynti- ja ostoreskontraan sekä arvonlisäverotukseen. Kirjassa käsitellään menojen ja tulojen jaksottamista sekä pienen yrityksen tilinpäätöksen ja tilinpäätösraporttien laatimista. Mukana on harjoituksia, tositteita ja muuta havaintomateriaalia. Kirja sopii liiketoiminnan perustutkinnon tutkinnon osiin Kirjanpito, Tilinpäätöskirjaukset, Laskutus ja reskontra sekä Palkanlaskenta.

4. Kirjanpito, tilinpäätös ja tilinpäätöksen tulkinta, Jarmo Leppiniemi, Tapani Kykkänen

Kirjassa selvitetään kirjanpidon yleiset periaatteet, terminologiaa sekä lainsäädäntöä ja sovelletaan niitä samalla käytännön kirjaustapahtumiin. Mukana on konkreettisia esimerkkejä, jotka helpottavat asioiden omaksumista ja yhdistämistä todelliseen yritystoimintaan. Kirjanpidon ja tilinpäätöksen laatimisen lisäksi kirjassa perehdytään tilinpäätöksen lukemiseen ja analysointiin sekä avataan mitä tilinpäätöksen luvut kertovat yrityksen taloudellisesta tilanteesta ja luottokelpoisuudesta.

Kirjanpito, tilinpäätös ja tilinpäätöksen tulkinta on kirjanpidon opiskelijan perusteos. Se antaa vahvan pohjan laskentatoimen jatko-opintoihin ja asiantuntemuksen kehittämiselle työelämässä. Runsaat ratkaistut esimerkit tekstin lomassa sekä harjoitustehtävät kirjan lopussa tukevat ja syventävät opittua.

 

4. Liikkeen- ja ammatinharjoittajan verokirja, Marjo Salin

Liikkeen- ja ammatinharjoittajan verokirja on käytännönläheinen opas liikkeen- ja ammatinharjoittajien tavallisimpien veroasioiden hoitamiseen.

Oppaassa käsitellään liikkeen- ja ammatinharjoittan elinkeinotulon verotusta sekä lyhyesti myös arvonlisäverotusta ja ennakkoperintää.

Verokirja tarjoaa myös vinkkejä verosuunnitteluun. Kirjassa käsitellään mm. seuraavia kysymyksiä: Miten kasvattaa elinkeinotoiminnan nettovarallisuutta? Kuinka tappiot kannattaa hyödyntää? Miten muutos osakeyhtiöksi tulisi ajoittaa? Miten toiminnan päättymisestä verotetaan?

Oppaan on kirjoittanut Veronmaksajain Keskusliiton johtava asiantuntija Marjo Salin.

 

5. Arvonlisäverotus käytännössä, Kaisa Lamppu, Tiina Ruohola

Arvonlisäverotus käytännössä on selkeä ja kattava teos koko arvonlisäverotuksen kentästä ja sisältää lukuisia soveltamista helpottavia käytännön esimerkkejä. 

Kirjan teemoja ovat mm.

• Rajanvedot verollisen ja verottoman myynnin välillä
• Kansainvälisen kaupan tilanteet: tavara- ja palvelukaupassa
• Vähennysoikeudet perusperiaatteena ja niiden rajoitukset
• Kiinteistöjen arvonlisäverokysymykset
• Laskumerkintävaatimukset ja niiden merkitys käytännössä

Kirja on kokonaisesitys arvonlisäverotuksesta ja sen eri osa-alueista. Lukijalle tulee selkeä käsitys siitä, mitä arvonlisäverotus on, mitä raportointivelvoitteita arvonlisäverotukseen liittyy ja miten arvonlisäverotus vaikuttaa yrityksessä tehtäviin päätöksiin.

Kirjassa käsitellään arvonlisäverotusta kokonaisuuksien kautta, yhdistäen arvonlisäverolain pykälät kyseisiä teemoja koskeviin oikeustapauksiin ja Verohallinnon ohjeisiin.

 

Ohjeita tarjoavia nettisivuja: